MrsRaa

Hur stor betydelse har dom sociala mediernas påverkan på bloggarna?

Hur stor påverkan har dom sociala medierna på din blogg?

Visst man behöver inte ha Facebook, Google+ eller någon annan socialmedia länkad till sin blogg. Men i dag är, bara för att ta några exempel, Twitter, Google+ och Facebook så pass stora medier där mestadels av delningarna av dina inlägg sker där.

 

Ta Facebook till exempel, har varit den största mediet under många år. Startades 2005 och redan 2008 hade Facebook 100 miljoner användare världen över och växer kraftigt och 2010 hade Facebook 600 miljoner medlemmar. Så nu 2015  kan du ju räkna ut att antalet är rätt många eller hur. Men det är inte nog utan nu har det kommit in andra aktörer på spelplanen exempelvis Google+, Som ökar kraftigt i antalet användare, på bara två år har antalet fördubblats bara i Sverige.

 

Med bara dom här två exemplen så kan man enkelt se att potentialen att få nya läsare på sin blogg är väldigt stor. Men det gäller att nå ut till användarna av dom sociala medierna också. Enligt internetstatistik så tillbringar vi svenskar i genomsnitt 3 timmar i veckan åt sociala medier (2013) Så kan man fånga bara en lite bråkdel av dom är användarna och få dom att tillbringa några minuter av dom här timmarna så har man kommit väldig långt.

Sociala medier får trafiken att öka

När du delar dina nyskrivna inlägg på dom sociala medierna ger det dig som bloggare en bred publik med tanke på kön och ålder. Instagram är merparten kvinnor/tjejer som använder medan Google+ är mer jämställt.

 

Nu för tiden är trafiken dominerat av att komma från dom här kanalerna nämnda ovan. Det är enkelt att få nya besökare och även behålla dom redan värvade läsarna.

Öka gemenskapen mellan bloggare

Hur enkelt har det inte blivit att gå med i olika grupper på Facebook eller Google+, eller rent av båda två. Här är en enorm källa till att breda sitt nätverk till att hitta nya bloggar att fördjupa sig i. Att dela sitt intresse och hjälpa varandra för att kunna bli ännu bättre. Har själv hitta massor av intressanta grupper på Google+ som har hjälpt mig när jag har kört fast, om det så är nya idéer eller om det är mera av den tekniska karaktären så har jag alltid funnit svar i grupperna i Google+. Härligt med hjälpsamma människor =)

 

Har du fler positiva saker att ta upp är du hjärtligt välkommen att dela med dig av dom här!!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas