MrsRaa

Kategori: Allmänt

Brandutbildning!!

Idag hade vi brandutbildning på jobbet!

Väldigt nyttigt att kunna avgöra när och hur man ska använda sig av sina nya kunskaper. I slutet av utbildningen fick vi testa på och släcka en brand, vilket var ett uppskattat inslag trots det kyliga vädret vi fick utstå 

Tack till alla närvarande på utbildning och för en fantastikt innehållsrik dag!

 

 

 

 

 

Fyra dagar kvar!!!

Fyra dagar kvar! Alla hjärtans dag, dax att planera vad som kan göra mina nära och kära glada och känna sig älskade!!

Här är ett smakrov på mina inköp dagen till ära☺

Äktenskap på prov!

Hörde på radion härrom dagen när jag åkte till jobbet ett program där dom diskuterade äktenskap. Dom hade en intressant synpunkt som jag inte har slutat att tänka på. 

Ansåg att äktenskap efter ett x antal år ofta går på gammal vana. Man slutar att se varandra, kärleken börjar övergå till vännskap/ eller ovännskap. Man lever som man alltid har gjort bara det att lyckan och ruset av kärleken inte finns med i tillvaron av varandra. Vissa håller ihop för barnens skull, vilket är ädelt och låter bra. Men är det det bästa för barnen? Att (inte alltid) ha bråkande föräldrar som kastar ord till varandra som barn absolut inte ska höra!

Dom menade att vi skulle lagföra att äktenskap, ungefär som ett körkort, ja inte bokstavligen men att äktenskapet ska ha ett "bäst-före-datum"! Vi kan ta ett exempel: Säg att man gifter sig, man är lyckliga med varandra, man får barn, man bryr sig om varandra. Sen efter, låt oss säga 5 eller varför inte 10 år, vet faktiskt inte vad som vore lämpligt men säg i alla fall 10 år, så får man genom antingen ett test eller så avgör man rakt av om man är lycklig och allt är rosor som det alltid varit eller om man känner att "nej, fy f*n vi hatar varandra". I båda fallen upphör äktenskapet att gälla och man får känna efter om man ska förnya äktenskapet eller om man ska gå skilda vägar. 

 

Först lät det konstigt när jag hörde det, men jag har funderat ett tag nu och känner att det inte är så tokigt. Vilka fördelar finns det med det?

Vissa människor förändras när man gifter sig, och inte alltid till det bättre. Sen har vi dom som lever med varandra bara för att det är bekvämt och man orkar inte ta tag i att börja på något nytt, man är inte lycklig men man stänger av kännslorna och låter livet passera som det är. Ja, det finns många varianter så resten lämnar jag till er.

Till en början upplever man att det här en helt urflippad idé men tänk om det är så här för alla så kommer det inte vara något konstigt med att ha skilda föräldrar, så mycket frustration och ångest kommer att försvinna i världen, Ja vi kommer få ett lyckligare samhälle rent av!!

Det här var några tankar som jag har, och det skulle vara intressant och höra vad ni andra tycker!!

Ha det bäst så länge!!

LCHF-Kost

Ok jag ska erkänna att jag har börjat tänka lite mer på vad jag äter​!!

Det beror på olika orsaker och inte bara att jag vill gå ner i vikt, för vikten är inget problem för mig. 

Men tanken har slagit mig många gånger att jag vill ändra något i min kost men har inte riktigt​ vetat vad . Men eftersom jag lider av högtblodtryck och i mellan åt får "rusande" hjärta så vill jag ge det här ett försök. 

Har läst att drar man ner på kolhydrater så sänks också högt blodtrycket!

Ok, nu har jag inte gjort det här så länge än men i två veckor i alla fall och tycker att det gör sin sak. Har inte mått dåligt som förrut utan tvärt om har jag blivit piggare dom sista dagarna vilket jag tolkar som ett gott tecken. Eller så inbillar jag mig,, men mår man bättre så spelar det inte så stor roll eller hur?

 

Har ni någon bra länk till någon sida som handlar om just LCHF-kost så passa på och lägg till den i kommentarerna här nedanför, vill lära mig mer om det här

Kram!

 

Bästa videon!!

Gillar när människor bjuder på sig själva, här är en video av en tjej som heter Sonja. Så himla skön tjej som får en att vilja titta mera bara för att hon är sig själv och dessutom bjuder på det. Kolla in youtubeklippet och avgör själv om ni gillar det eller inte. Alla har vi olika smak men jag hoppas ni gillar det också.

 

Ha det bäst!

 

 

 

 

God morgon

Då var det måndag idag och en ny vecka !
Veckorna går riktigt fort och sommaren kommer närmare för varje vecka☺ Räknar varje dag faktiskt för jag saknar min kärlek som jag får träffa om 5 månader 😕

God morgon

Då var det måndag idag och en ny vecka !
Veckorna går riktigt fort och sommaren kommer närmare för varje vecka☺ Räknar varje dag faktiskt för jag saknar min kärlek som jag får träffa om 5 månader 😕

5 Bloggtips

Sinar inspirationen till ämnen att blogga om? Känns det hopplöst och jobbigt att inte komma på något speciellt att skriva om och dela med dina läsare?

 

Jag tror att dom flesta av oss bloggare har varit i den sitsen en eller ett par gånger, om inte fler. Ge inte upp, idéer kommer och går hela tiden och jag kommer dela med mig av mina blogg tips på ämnen att blogga om. Använd dom gärna som igångsättande till egna inspirerande inlägg, för ibland behövs bara något litet för att få fantasin att flöda.

Foton

Öppna galleriet på telefonen och kolla igenom dina foton, där finns massor av inspiration till inlägg. Till exempel lägg upp en bild som du känner för och berätta om den, kan vara platsen fotot är taget eller om personerna på bilden. Ja, bara du kan sätta gränserna för vad som kan vara användbart till ett nytt inlägg.

Mat

Berätta vad du äter den här veckan, kanske du har ett tema...hösten eller hälsosamt eller varför inte bara ta foton på varje lunch du äter i veckan och berätta vad du tycker om dom. Restaurangen eller sällskapet du var med. Finns massor att skriva om bara man försöker.

Guider

Ta fram det du är extra bra på och skriv en guide om det, alltid någon där ute som vill veta hur man gör saker och ting. Kanske du är en hejare på att städa!! Ja faktiskt så finns det någon som vill veta hur man gör rent ugnen kanske eller hur man får bort fläckar av olika slag på kläderna.<span style="color: #0000ff;"> <a style="color: #0000ff;" title="Fler läsare" href="http://blogg-sidan.se/2014/10/07/3-tips-fr-att-lsare-din-blogg/">Få fler läsare</a></span>  Här är ett exempel på en liten guide. Eller om du är expert på HTML, varför inte göra en guide om det hur man lär sig grunderna. Här är det du som är experten så bara du kommer veta vad du kan göra  guide om.

Berätta något

Allt måste inte vara positivt, så varför inte skriva ett inlägg om något du tycker illa om? Eller någon du inte gillar och varför. Att sticka ut och vara lite annorlunda mot vad alla andra är och skriver  om är bara bra och väcker uppmärksamhet.  Förhoppningsvis får du många kommentarer på köpet.

Listor

Listor i all ära och det funkar fortfarande. Gör listor om alla olika slag, att göra listor, önskelistor eller varför inte skriva en lista om saker du inte gillar bara för att spinna vidare på förra punkten ovan. Ja, man kan göra listor om nästan precis allt så det är bara att sätta dig ner och känna efter vad du vill skriva om.

 

 

Om du gillar den här lilla bloggtips listan är du hjärtligt välkommen att dela den vidare och glöm inte att du kan hjälpa till att komplettera listan genom att skriva en kommentar här nedanför

Ha det bäst!!

Jag och min funna kärlek!!

Själv bor jag i Sverige och har min stora kärlek boende i Egypten, Kairo!

Folk frågar mig hur vi träffades och antar atomatiskt att det var på en semester till Egypten. Men sanningen är inte så, utan vi träffades över internet av en slump. 

En slump som måste ha varit meningen, för han är min största kärlek någonsin!! 

Online spel

För cirka 7 år sen satt jag och pluggade hemma inför en stor tenta som jag hade. Jag brukade bryta av studierna med ett korsordspel (hur töntigt det än låter haha) Nåväl, det var skönt att få tänka på något annat än alla siffror jag höll på med, i alla fall...en dag så funkade inte spelet, tror att det var något med servern, men den dagen har påverkat hela mitt liv efter det!

Kännde mig desperat efter något substitut till mitt lilla korsordspel haha, så jag sökte febrilt efter något liknande. Hittade något som såg ut att vara det jag letade efter, men det visade sig inte vara, men jag gav det ett försök. Ett online spel hum undrade lite hur det fungerade och efter ett tag så var det någon som skrev några ord till mig..." Hi, are u new here" AWAAA!!! F*N vad ska jag svara? "yes" svarade jag......Sen var vi fast vid varandra!!! Vi fortsatte att chatta i spelet och varje dag när jag pluggade så ville jag inget annat än att logga in och se om han var online. 

Åren gick

Vi fortsatte chatta men med tiden så blev det på MSN, ska tillägga att vi kännde inget mer än vännskap på den tiden. Visst var vi nyfikna på varandra men jag undrade hur jag kunde känna så här för någon som jag aldrig träffat i verkliga livet. Vi lekte med tanken att jag skulle åka och hälsa på men eftersom jag aldrig, jag menar verkligen aldrig hade varit utanför Sveriges gräns, kännde mig lite nervös inför bara tanken att flyga ensam för första gången. Skrämande! Så vi fortsatte att prata men nu även på skype så vi kunde se varandra...wow han är skit snygg!! haha 

 

Efter fyra år så bestämde jag mig för att fånga mitt mod och äntligen flyga ner till Egypten!! Var så fruktansvärt nervös inför själva flygningen att jag inte förstod att jag borde ha varit mer nervös inför att träffa honom. Men jag antar att efter fyra års pratande, varje dag! Så kännde jag mig säker på honom och även han på mig, vi visste allt om varandra. Så den delen var inte så skrämmande. 

Mötet

Kan inte med ord rättvist berätta hur det var att se honom i verkliga livet. Det var wow....Det vi kännde innan blev bara starkare och jag kan ärligt säga att han är mitt livs största kärlek även så här efter 7 år!!

Har åkt både till Kairo och till semesterorterna vid röda havet och tillbringat tiden med honom från och till efter vårt första möte, vi är nu förlovade och planerar nu vi en ny resa till sommaren och efter det så är det dags för honom att komma till Sverige. 

 

Får komma med ett eget inlägg om hur det är att leva i två världsdelar, känner att jag är tvungen att ringa honom och berätta att han är det bästa som finns hehe

 

 

Fifty Shades of Grey!!

Nu har femtio nyanser av honom snart premiär här i Sverige, 13 Februari har den världspremiär! 

Rättigheterna till boken har sålts till 37 länder. Trilogin har översatts till 52 olika språk och har sålts i över 90 miljoner exemplar i hela världen. Snacka om succé!! 

Visste ni att böckerna utvecklades från en Twilight-fanfictionberättelse.

Men tydligen så kom det synpunkter på berättelsens sexuella läggning (hum konstigt ) och då togs story bort från fanfiction-webbplatsen och hon publicerade berättelsen på sin egna webbplats istället. Smart kvinna som vunnit mycket på det valet!

Tror jag mött 3 personer i min bekantskaps krets som inte har läst böckerna, förstå vilket behov det fanns av en bok som den här. 

Enligt Aftonbladet har Trailern setts över 100 miljoner gånger...på en vecka!! 

Själv kommer jag och mina vänninor gå och se filmen inom kort och det ska bli spännande och se hur dom har filmatiserat den. 

Boken finns ju även som ljudbok och det är något jag och mina vänninor har funderat mycket på, kanske man ska skaffa den och testa? Varför inte, kan ju lyssna på den i bilen på väg till jobbet 

 

Någon som testat? 

 

Kommer en recention av filmen efter att jag har sett den efter helgen =)

Header!

Tyckte min startsida såg lite tråkig ut så jag lekte lite i photoscape och gjorde den som är uppe nu lite snabbt. 

Hinner inte göra en bättre för tillfället men när jag kommer hem efter jobbet i eftermiddag ska jag lägga ner lite mer tid på en ny.

Vad tycker ni om den som är nu? Roligt om man får lite feedback så man vet åt vilket håll man ska gå hehe

Ha det bra!!

Det här händer i kroppen när du slutar röka

Att sluta röka är inte lätt, det är kämpigt som det är att sluta med en vana som har funnits där kanske i många år. Här är en lite peppnings lista på vad som händer i kroppen när man slutar röka. Kroppen är fantastisk och den sätter igång reningen av gifterna på en gång! En så kallad detox på kroppens vis 

 

Efter 20 minuter

Ditt blodtryck och din puls går ned till en mer normal nivå.

Temperatur i hand och fötter börjar återvända till det normala.

En orsak till att få rynkor i ansiktet för tidigt försvinner

Efter 8 timmar

Du blir mindre trött.

Ditt liv förlängs med 5 minuter för varje cigarett du avstår från.

Kolmonoxidhalten i ditt blod minskar och närmar sig det normala.

Syret får mer plats och syrehalten blir mer normal.

Efter två veckor till tre månader

Blodcirkulation och lungkapacitet blir bättre, vilket gör att det känns lättare att promenera.

Du får ökad blodcirkulation i skelett och muskler och minskar risken för skador.

Du får bättre hy.

För kvinnor ökar chansen att bli gravid.

För män minskar risken att få erektionsstörningar.

Mat och dryck smakar bättre eftersom ditt smak- och luktsinne blir bättre.

Ditt skelett återställer styrkan och risken för benskörhet minskar.

Efter 4-6 månader

Flimmerhåren i dina lungor har återhämtat sig och kan bättre arbeta med att städa dina lungor.

Du har mindre slem bildning och hosta.

Du har mindre risk att drabbas av en blodpropp.

Du känner dig piggare än när du rökte.

Skador som uppstod i dina blodkärl när du rökte börjar repareras.

Efter 1 år

Du har bättre immunförsvar och klarar av att stå emot förkylningar och sjukdomar.

Risken för förträngningar i dina blodkärl och för hjärtinfarkt är bara hälften så stor jämfört med om du hade fortsatt att röka.

Du har fått 1 000 extra timmar - tid som du ägnade till rökning.

Ditt liv är friare eftersom du inte är beroende av nikotin.

Efter 5 år

Risken att du drabbas av en hjärnblödning är lika liten som hos en person som inte röker.

Celler som varit i förstadium till att utveckla cancer har läkt.

Risken att du utvecklar cancer i bland annat mun, hals, matstrupe, urinblåsa, njurar, och livmoderhals minskar.

Efter 10 år

Nu är risken att du får lungcancer hälften så stor jämfört med om du hade fortsatt att röka.

Källa: Vårdguiden

Google analytics

Vill lägga till funktionen Google analytics här på for.me. Men är det någon som vet hur man gör? Koden man får för att spåra användandet på min blogg, vart ska den läggas in här?

Hoppas det är någon som vet hur och är snäll och hjälper mig med detta!

Kanske det är självklart och jag som snurrat till det en aning men är tacksam för hjälp!

 

Är ett stort kontroll freak och älskar att hålla koll på statistiken (men vilken bloggare är inte det )

Sen är det bra att hitta "spam" länkar som bombarderar ens blogg, detta är inte alls bra för bloggen och det är inte fysiska personer som råkar titta in si så där 100 gånger på en dag. Utan det är en dator som spammar ut (jag vet inte vad) bara för att jävlas tror jag. 

Detta ser man alltså om man har Google analytics annars så ser man det inte. 

Kan skriva mer om hur man blockerar sånt här spam, så man kan skydda sin blogg bättre

Tack och hej så länge!!

Vårnyheter i vår butik!!

Äntligen måste jag få säga, är det dax att plocka fram vårnyheterna i vår butik!!

Har väntat med spänning att äntligen få plocka upp nyheterna för i vår. 

Här får ni ett smakprov på vad som väntar

Här är varor som väntar på att få komma upp på hyllorna

Ny upp plockat!!

Oj va stor bilden blev, och jag kan inte förminska den haha. Nåväl söta är dom iallafall!!