MrsRaa

Kategori: Tips

Veckans mest läsvärda!

Som nämnts i tidigare inlägg så kikar jag runt bland olika bloggar för att hitta inspiration till den här och även mina andra bloggar, speciellt när idéerna inte vill komma så där självmant som man önskar. Därför införde jag veckans mest läsvärda men den har inte varit så aktiv men börjar nu med den första bloggen....

En blogg om en djur/hund tjej, här kan ni läsa om hennes liv tillsammans med limpan. Kika gärna in den här: Natty

LCHF-Kost

Ok jag ska erkänna att jag har börjat tänka lite mer på vad jag äter​!!

Det beror på olika orsaker och inte bara att jag vill gå ner i vikt, för vikten är inget problem för mig. 

Men tanken har slagit mig många gånger att jag vill ändra något i min kost men har inte riktigt​ vetat vad . Men eftersom jag lider av högtblodtryck och i mellan åt får "rusande" hjärta så vill jag ge det här ett försök. 

Har läst att drar man ner på kolhydrater så sänks också högt blodtrycket!

Ok, nu har jag inte gjort det här så länge än men i två veckor i alla fall och tycker att det gör sin sak. Har inte mått dåligt som förrut utan tvärt om har jag blivit piggare dom sista dagarna vilket jag tolkar som ett gott tecken. Eller så inbillar jag mig,, men mår man bättre så spelar det inte så stor roll eller hur?

 

Har ni någon bra länk till någon sida som handlar om just LCHF-kost så passa på och lägg till den i kommentarerna här nedanför, vill lära mig mer om det här

Kram!

 

Länkar gör susen!!

Visste du att det kan ta flera månader innan Google får nys om att din sida finns. Om du inte har länkar från andra sidor som går direkt till din blogg så struntar faktist Google i din sida. Anser att den är inte viktig nog att ta med i deras kriterier för att få din sida att synas i sökmotorn.

 

Men så snart du har några ingående länkar till din sida så kommer sökrobotarna att hitta din sida fortare. Det är så klart bättre att ha flera ingående länkar från olika sidor på nätet. Optimalt är att dom sidorna är rätt stora för då anser sökrobotarna att din sida är av intresse för att få upp i rank i sökresultaten.

"Ska vi byta länkar med varann?"

Såklart är det positivt att byta länkar med andra och då helst inom samma kategori av blogg som din. Ett tips är att länka sidor du tycker är intressant från din blogg och därefter kan du kontakta ägarna till dom bloggarna och berätta att du länkar till dom. Fråga lite försiktigt om dom kan tänkas länka tillbaka till din sida.

 

Men för den skull kräv inte att dom ska länka till dig utan visa respekt till bloggarna och var trevlig.

 

Får du till några inlänkar till din blogg så kommer det göra susen det är jag övertygad om.

 

Kontakta mig om ni är sugna att få er blogg att synas på min blogg, jag kommer titta på vad för sorts blogg ni har och tycker jag att den överenstämmer med min kategori av blogg så kommer jag absolut att lägga till din blogg här!!

Ha det bra!!

Hur stor betydelse har dom sociala mediernas påverkan på bloggarna?

Hur stor påverkan har dom sociala medierna på din blogg?

Visst man behöver inte ha Facebook, Google+ eller någon annan socialmedia länkad till sin blogg. Men i dag är, bara för att ta några exempel, Twitter, Google+ och Facebook så pass stora medier där mestadels av delningarna av dina inlägg sker där.

 

Ta Facebook till exempel, har varit den största mediet under många år. Startades 2005 och redan 2008 hade Facebook 100 miljoner användare världen över och växer kraftigt och 2010 hade Facebook 600 miljoner medlemmar. Så nu 2015  kan du ju räkna ut att antalet är rätt många eller hur. Men det är inte nog utan nu har det kommit in andra aktörer på spelplanen exempelvis Google+, Som ökar kraftigt i antalet användare, på bara två år har antalet fördubblats bara i Sverige.

 

Med bara dom här två exemplen så kan man enkelt se att potentialen att få nya läsare på sin blogg är väldigt stor. Men det gäller att nå ut till användarna av dom sociala medierna också. Enligt internetstatistik så tillbringar vi svenskar i genomsnitt 3 timmar i veckan åt sociala medier (2013) Så kan man fånga bara en lite bråkdel av dom är användarna och få dom att tillbringa några minuter av dom här timmarna så har man kommit väldig långt.

Sociala medier får trafiken att öka

När du delar dina nyskrivna inlägg på dom sociala medierna ger det dig som bloggare en bred publik med tanke på kön och ålder. Instagram är merparten kvinnor/tjejer som använder medan Google+ är mer jämställt.

 

Nu för tiden är trafiken dominerat av att komma från dom här kanalerna nämnda ovan. Det är enkelt att få nya besökare och även behålla dom redan värvade läsarna.

Öka gemenskapen mellan bloggare

Hur enkelt har det inte blivit att gå med i olika grupper på Facebook eller Google+, eller rent av båda två. Här är en enorm källa till att breda sitt nätverk till att hitta nya bloggar att fördjupa sig i. Att dela sitt intresse och hjälpa varandra för att kunna bli ännu bättre. Har själv hitta massor av intressanta grupper på Google+ som har hjälpt mig när jag har kört fast, om det så är nya idéer eller om det är mera av den tekniska karaktären så har jag alltid funnit svar i grupperna i Google+. Härligt med hjälpsamma människor =)

 

Har du fler positiva saker att ta upp är du hjärtligt välkommen att dela med dig av dom här!!

 

5 Bloggtips

Sinar inspirationen till ämnen att blogga om? Känns det hopplöst och jobbigt att inte komma på något speciellt att skriva om och dela med dina läsare?

 

Jag tror att dom flesta av oss bloggare har varit i den sitsen en eller ett par gånger, om inte fler. Ge inte upp, idéer kommer och går hela tiden och jag kommer dela med mig av mina blogg tips på ämnen att blogga om. Använd dom gärna som igångsättande till egna inspirerande inlägg, för ibland behövs bara något litet för att få fantasin att flöda.

Foton

Öppna galleriet på telefonen och kolla igenom dina foton, där finns massor av inspiration till inlägg. Till exempel lägg upp en bild som du känner för och berätta om den, kan vara platsen fotot är taget eller om personerna på bilden. Ja, bara du kan sätta gränserna för vad som kan vara användbart till ett nytt inlägg.

Mat

Berätta vad du äter den här veckan, kanske du har ett tema...hösten eller hälsosamt eller varför inte bara ta foton på varje lunch du äter i veckan och berätta vad du tycker om dom. Restaurangen eller sällskapet du var med. Finns massor att skriva om bara man försöker.

Guider

Ta fram det du är extra bra på och skriv en guide om det, alltid någon där ute som vill veta hur man gör saker och ting. Kanske du är en hejare på att städa!! Ja faktiskt så finns det någon som vill veta hur man gör rent ugnen kanske eller hur man får bort fläckar av olika slag på kläderna.<span style="color: #0000ff;"> <a style="color: #0000ff;" title="Fler läsare" href="http://blogg-sidan.se/2014/10/07/3-tips-fr-att-lsare-din-blogg/">Få fler läsare</a></span>  Här är ett exempel på en liten guide. Eller om du är expert på HTML, varför inte göra en guide om det hur man lär sig grunderna. Här är det du som är experten så bara du kommer veta vad du kan göra  guide om.

Berätta något

Allt måste inte vara positivt, så varför inte skriva ett inlägg om något du tycker illa om? Eller någon du inte gillar och varför. Att sticka ut och vara lite annorlunda mot vad alla andra är och skriver  om är bara bra och väcker uppmärksamhet.  Förhoppningsvis får du många kommentarer på köpet.

Listor

Listor i all ära och det funkar fortfarande. Gör listor om alla olika slag, att göra listor, önskelistor eller varför inte skriva en lista om saker du inte gillar bara för att spinna vidare på förra punkten ovan. Ja, man kan göra listor om nästan precis allt så det är bara att sätta dig ner och känna efter vad du vill skriva om.

 

 

Om du gillar den här lilla bloggtips listan är du hjärtligt välkommen att dela den vidare och glöm inte att du kan hjälpa till att komplettera listan genom att skriva en kommentar här nedanför

Ha det bäst!!

Header!

Tyckte min startsida såg lite tråkig ut så jag lekte lite i photoscape och gjorde den som är uppe nu lite snabbt. 

Hinner inte göra en bättre för tillfället men när jag kommer hem efter jobbet i eftermiddag ska jag lägga ner lite mer tid på en ny.

Vad tycker ni om den som är nu? Roligt om man får lite feedback så man vet åt vilket håll man ska gå hehe

Ha det bra!!

Vitamin för huden

Problemhud/acne

Jag har alltid mer eller mindre haft problem med acne och har provat även här massor av olika knep och produkter. Jag har inte mycket acne men dom ploppar upp en och en och jag har försökt hitta orsaken till det för det är inte så himla kul att ha dom.

Vitamin B5 -  Pantotensyra

Nu har jag äntligen hittat en produkt som har hjälpt mig med mitt problem, nämligen Pantotensyra. Det är en vitamin närmare bestämt B5! Jag har lite svårt med att svälja tabletter så nu har jag äntligen hittat vitaminet i pulverform som jag blandar ut i lite juice. För det kan smaka lite beskt tyvärr men det är värt det.  

Går att köpa kapslar vet jag på hälsokost butkerna dock har jag inte hittat pulverformen där utan den har jag skickat efter på pantotensyra.se

Till er alla som har acne och vill få bukt på det, testa vitamin B5! 

 

 

Tips till torr vintertrött hud och hår

Hud och hår

Just nu mitt i vintern så känner jag av skiftningarna mellan kall vinterluft till torr innomhusluft jättemycket i mitt hår och framförallt i min hud. Har tidigare testat några olika märken och har inte blivit speciellt nöjd med någon av dom. Man är ju inte speciellt rik heller för att kunna testa på dom riktigt dyra märkena så man får vara lite kreativ och prova på något nytt imellanåt. Fick tipset av en vän att testa kokosnöt olja!  "Det funkar till både hud och hår" sa hon,  humm först tänkte jag att hon måste märka att jag är desperat efter något nytt. Men ok jag ville ge det ett försök, har testat det i snart en månad nu och känner att det är dax att dela med mig av min nya erfarenhet! 

Testa det!! Mitt hår har faktist aldrig varit så här mjukt och följsamt som det är nu, och vi är ju faktiskt mitt i kallaste vintern! Min hud har alltid varit lite "orolig" framförallt på kinderna, visst rodnaden finns kvar MEN man ser tydligt skillnaden, och hur mjuk huden känns! Love it!!

Man behöver inte springa runt och leta efter en pimpad burk med kokosnöts olja, nej jag köpte min i den närmaste matbutiken och den kostade inte mer än 35kr!! För en hel burk på 500ml.

Min olja står att den är pure, vet inte om det spelar någon roll men kan vara värt att nämna ifall ni också vill testa, och det rekomenderar jag er alla att göra 

 

Har ni några andra tips så säg gärna till här för jag gillar att testa på andras "huskurer" hehe

Ha det bra, hejs!

Upp